Een magazijnconversie in Redfern die zijn verleden eert

Magazijnconversies zijn een steeds populairdere keuze geworden als het gaat om het transformeren van een origineel gebouw in het familiehuis van uw dromen.

Deze familie in Redfern heeft de hulp van Ian Moore Architects ingeroepen om dit voormalige industriële magazijn op te knappen tot een eigentijds huis dat zijn verleden eert.

Met een focus op het behouden van de originele bakstenen muren en zichtbare houten spanten, het ontwerp voor dit huis gericht op het versterken van natuurlijk licht en binnen-buiten stroming, is het geen wonder dat het de beste huisvernieuwing won in de inaugurele Home of the Year Awards 2019 van Inside Out .

het huis

Een magazijnconversie die zijn industriële binnenstedelijke karakter behoudt.

BINNENKANT THUIS VAN DE JAARPRIJZEN

Het is de eerste Home of the Year Awards van Inside Out en met onze partner Brickworks Building Products hebben we de meest gewilde huizen van Australië verzameld.

Waarom de juryleden er dol op zijn

"Er is een element van tropische energie in dit huis waardoor het uniek aanvoelt. Het is een echte viering van licht en de buitenruimtes creëren een schoon en rustig toevluchtsoord. Ik hou ook van de trap die tegen de wand van de muur klimt", zegt Inside Out- redacteur Eliza O'Hare.

"Binnen de rode bakstenen schaal van een historisch pakhuis met twee verdiepingen, heeft deze renovatie een met licht gevulde woning en tuin gecreëerd. De architect heeft op de oorspronkelijke structuur met precisie en openhartigheid gereageerd en naadloos oud en nieuw met elkaar verbonden", zegt Cameron Bruhn, hoofd van de school en Dean of Architecture aan de Universiteit van Queensland.

"Deze renovatie viert onconventionele huiselijkheid door zijn dubbele functionaliteit en blijft trouw aan het verleden en de nostalgische bakstenen buitenkant van het gebouw", zegt Brett Ward, algemeen manager van internationale marketing bij Brickworks Building Products.

Opvallende functie

De binnenplaats, compleet met zwembad.

WINNAAR: BESTE THUIS RENOVATIE 2019

kom binnen...

Exterieur Vanaf het straatniveau behoudt het omgebouwde pakhuis zijn originele rode bakstenen gevel en ziet er net zo thuis uit als altijd.

Interieur Het interieur van het huis is voorzien van opvallende bakstenen muren en houten dakspanten die grimmig wit zijn geverfd om een ​​licht en eigentijds contrapunt voor de rest van het huis te bieden. De zonen van de eigenaren spelen in een van de slaapkamers op het tweede niveau.

Binnenplaats De binnenplaats is het hart van het huis en biedt een tropische ontsnapping uit de rest van de drukte van de binnenstad, waardoor ook voldoende natuurlijk licht door kan dringen naar de rest van het huis.

Zwembad Het schootzwembad is gecombineerd met een betegelde buitenruimte en tropische aanplant.

Leefruimte De open leefruimte heeft een oranje modulaire bank om de woonzone af te bakenen en voegt een levendige plons van kleur toe aan het neutrale palet van het huis.

Keuken De keuken is voorzien van een neutraal palet van betonnen vloeren, witte kasten en roestvrij staal. De muur van plafond tot vloer van kasten zorgt voor voldoende opslag voor het hele gezin.

Open woon- en eetkamer De open keuken, woon- en eetruimte krijgt veel natuurlijk licht via de glazen wand met uitzicht op de binnenplaats.

Indoor-outdoor flow Het interieur van het huis sluit naadloos aan op de outdoor entertainment zone.

Terras De buitenruimte op het terras is voorzien van een ingebouwde barbecue en een eethoek voor buiten, evenals een stukje echt gras voor de familiehond.

Thuiskantoor Een centraal onderdeel van de ontwerpopdracht was het creëren van het ultieme thuiskantoor in huis, wat resulteerde in deze royale ruimte die zal worden gebruikt als laboratorium voor paardengenetica.

Garage Met de passie van de eigenaren voor het verzamelen van klassieke sportwagens, was een royale garage voor de bewaring essentieel.

Labels:  Badkamer en wasruimte slaapkamers Decoreren 

Interessante Artikelen

add