Het heiligdom van Diana en Noek in de stad

Beweegbare, geschuurde boomstronken worden gebruikt voor alles, van kandelaars tot voetsteunen in het eco-retraite-achtige huis van Phillip Bay. Foto: Francoise Baudet

Het was een "hopeloos jaren 70" bakstenen huis, met veel onbruikbare kleine kamers en een lawaaierige tv die centraal stond, zegt Noek Witzand van het huis in het zuidoosten van Sydney dat hij deelt met zijn partner Diana Kluijtmans.

Maar op een glorieus lommerrijke en vredige locatie, met een wilde wirwar van weelderige vegetatie letterlijk voor de deur, bleek het onweerstaanbaar voor het paar Nederlandse natuurliefhebbers. Bovendien was het gelegen in de buitenwijk van Phillip Bay, met een strand en het water op slechts een sprong, een sprong en een sprong verderop.

Bekijk GalleryDiana en Noek's heiligdom in de stad

Binnenstebuiten

In 2005, toen het paar het huis voor het eerst tegenkwam - het laatste pand aan het einde van een magere weg - waren ze het snel eens over welke wijzigingen ze erin konden aanbrengen. "Diana en ik waren erg 'één' met het ontwerpconcept, dat ik in schetsen en tekeningen heb geïnterpreteerd, " zegt Noek. In plaats van de aandacht naar binnen te richten - misschien naar een tv in de woonkamer, zouden ze de aandacht naar buiten richten en het beste uit de omringende, sublieme bushomgeving van het huis halen.

Verdeel en heers

De zes maanden durende renovatie, met het echtpaar als eigenaar-bouwers in dienst van de "juiste" handelaars, betekende het "splitsen" van het huis in het midden met een opvallende interne houten muur. Het loopt bijna over de volledige lengte van het huis en scheidt de open woonruimtes van drie slaapkamers en een badkamer.

"De houten muur is een ontwerpelement om textuur en definitie aan de achtergrond toe te voegen, wat tegelijkertijd de as van het huis is", merkt Noek op. Het is gemaakt van hoepelden, gekozen voor zijn egale textuur en lichte kleur.

Hoop komt eeuwig voort

Bij het vervullen van hun droom om een ​​huis te creëren dat verbonden is met de natuur - en het bijna uit te nodigen - installeerde het paar massieve glazen schuifdeuren tussen de open leefruimtes en een royaal dek, waarvan de rand vrijwel struikelt over de aangrenzende struik. Aan het ene uiteinde van het dek zitten een zitje en een kleine buitenoven, die het echtpaar regelmatig in brand steekt.

Niets is aangenamer dan een laat-nacht glas glühwein voor het vuur, terwijl de lucht om hen heen 'knapt', geeft Noek toe. Het huis 'hopeloos' 70s 'is vervangen door een prachtige oase. Hoop komt eeuwig voort!

Houttip

"Alles wat leeft binnen dezelfde kleurtinten gaat samen, terwijl donkere variaties van hout in kleine hoeveelheden kunnen worden toegevoegd, " adviseert Noek bij het mengen van hout in het interieur.

Labels:  Wonen en dineren Renovatie van Slaapkamer 

Interessante Artikelen

add